Klucz do udanej kawiarni

Otwierasz własny biznes? Jesteś szczęśliwym posiadaczem świeżo wyremontowanego lokalu? Chcesz stworzyć klimatyczne miejsce, w którym gościom podaje się naprawdę dobrą kawę, a w powietrzu unosi się aromatyczny zapach świeżo mielonych ziaren? W takim razie należy zacząć od podstaw, czyli od wyboru kawy – bez niej ani rusz.

Jak kawa, to tylko Lavazza

Dlaczego? Kawa Lavazza to najlepsza włoska kawa i jedna z najlepszych na świecie. Ziarna, z których jest produkowana pochodzą z plantacji m.in. w Ameryce Środkowej, Kambodży, Hondurasie, Indiach i w Afryce. Tajemnicza receptura poszczególnych mieszanek liczy sobie przeszło sto lat. Różne kompozycje tworzone są na bazie dwóch podstawowych gatunków, czyli arabiki (Coffea Arabika) i robusty (Coffea Cenephora). Wszystko to sprawia, że jej oryginalnego smaku nie sposób pomylić z kofeinowymi naparami innych marek.

Jakie mieszanki wybrać?

Powinieneś zaopatrzyć się w kilka różnych rodzajów kawy, tak aby móc podawać zarówno mocne espresso, kawy mleczne (latte, cappuccino), jak i napoje bezkofeinowe. Na swojej drodze spotkasz różnych klientów i wypada, byś był w stanie trafić w ich smakowe gusta. Z tego względu w menu warto uwzględnić mocną, pobudzającą Crema e Aroma, intensywną Gran Espresso, łagodną, lekko słodką i kwiatową Pienaroma, Super Crema z gęstą pianką, o czekoladowej nucie, aromatyczną Tierra oraz czekoladową, rozpływającą się w ustach Lavazza Top Class.

Sztuka parzenia

Pamiętaj, że podstawą jest doskonała kawa, lecz prawdziwą sztuką umiejętność wydobycia jej niepowtarzalnego aromatu. Nie wystarczy kupić ziaren wysokiej jakości. Kawa wymaga twojego zaangażowania. Oczywiście pomocny będzie odpowiedni ekspres, ale przede wszystkim kawa powinna stać się twoją pasją.

Powodzenia!

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Wysyłanie

Zaloguj się używając swojego loginu i hasła

Nie pamiętasz hasła ?

Przejdź do paska narzędzi